Project Description

De 7 privileges van de zorg

Over uitdagingen en opportuniteiten en het immense voorrecht in zorg en welzijn te mogen werken.

“Het is een privilege om in de zorg- en welzijnssector te mogen werken”, zegt Vlaams zorgambassadeur Lon Holtzer vol overtuiging.

De sector kampt met grote uitdagingen. Tegelijk dienen zich ongekende opportuniteiten aan. Lon Holtzer gaat hierover in gesprek met economen en ethici, onderwijsdeskundigen en sociologen, beleidsvoerders en zorgverleners, mantelzorgers en vrijwilligers. Verfrissend, zonder taboes en recht voor de raap.

De 7 privileges van de zorgverlener vormen de rode draad doorheen deze boeiende verkenningstocht. Een eigenzinnige hertaling van de 7 werken van barmhartigheid. Thema’s als diversiteit, technologie, autonomie, ontmoeting, kwetsbaarheid en zelfrealisatie krijgen vanuit het perspectief van zorg en welzijn een hedendaagse interpretatie.

De hoofdrol in dit verhaal is weggelegd voor elke zorgverlener die dagelijks het beste van zichzelf geeft. De cliënt krijgt, zoals het hoort, het laatste woord.

Met de medewerking van Aysim Akpinar – Lieven Annemans – Jacques Bande – Maria-Christina Campers – Nico De fauw – Jan De Lepeleire – Eddy Denayer – Maria Deneire – Marc Desmet – Els Draeck – Dirk Geldof – Arnoud Raskin – Paul Schotsmans – Walter Sermeus – Miet Smet – Alain Thielemans – Nadine Tierens – Caroline Van Compernolle – Mieke Van Hecke – Anita Van Herck – Inge Vervotte – Ilse Weeghmans

Filip Decruynaere van Zorgcommunicatie.be nam deel aan alle gesprekken in het kader van dit boek en schreef in overleg met Lon Holtzer de teksten uit.

Het boek ‘De 7 privileges van de zorg’ wordt eind februari 2015 officieel voorgesteld.